Diepte reiniging

Diepte reiniging keukens

Diepte reiniging is een zeer grondige reiniging van professionele keukens die ongeveer eens per jaar (of zo vaak als nodig) wordt uitgevoerd.

 

HACCP

Bij professioneel gebruik van keukens moet aan HACCP-eisen worden voldaan. Hygiëne is immers nergens zo belangrijk. Consequent uitvoeren van dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden is op termijn onvoldoende. Vuil nestelt zich namelijk ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Kit naden rondom friteuse's, bakplaten en fornuizen zijn door uitzetting en krimp extra gevoelig voor slijtage. Vuil kan hierdoor tussen en achter de apparatuur terechtkomen.

 

Hygiëne en onderhoud

Professionele keukens dienen hygiënisch verantwoord schoon te blijven. Het dagelijks schoonhouden van deze ruimten draagt hieraan bij. Daarnaast is een periodieke belangrijk. Verwijderen van gecumuleerde vervuiling op moeilijk bereikbare plaatsen. Naast een goede hygiëne is de diepte reiniging ook van belang voor het onderhoud van uw apparatuur.

 

Diepte reiniging sanitair

De kreet “het oog wil ook wat” bestaat niet voor niets. De presentatie van uw sanitair draagt voor een evenredig deel bij aan de klant-tevredenheid en beleving van uw gasten. Niet alleen dienen uw tafels mooi gedekt te zijn, ook uw sanitair moet blinken.

De optimale hygiëne van uw sanitair bereikt u niet met enkel en alleen het dagelijks onderhoud. Het dagelijks onderhoud van uw sanitair is niet voldoende om de moeilijk bereikbare plaatsen (buiten uw blikveld) onder randen en richels goed te behandelen. Organische- en anorganische vervuiling (fecale residuen, urine zouten, verzetting, corrosie- en kalkaanslag) ontstaat op die plekken. Het gevolg daarvan is het ontstaan van voedingsbodems voor bacteriën. De problemen die hierdoor op den duur ontstaan zijn o.a. stankoverlast, technische storingen en verstoppingen. De toepassing van diepte reiniging is dan ook een absolute must om dit te voorkomen.

  • Waarom zou u diepte reiniging van uw sanitair moeten overwegen?
  • Verlaging van het ziekteverzuim door een gezonder werk- en leefklimaat
  • Een zichtbare hygiënische situatie waarin iedereen zich prettig voelt.
  • Niet alleen fris ogend maar tevens fris ruikend sanitair.
  • Een verlengde levensduur van uw sanitaire installaties.
  • Vermindering van defecten en storingen aan het sanitair.
Van oudsher is glasbewassing onbetwist ons specialisme We werken met gevarieerde methodes die we geheel aanpassen aan...
Linoleum vloeren Naast het reguliere onderhoud heeft een linoleum vloer gemiddeld één keer per jaar periodiek onderhoud...
Ervaren en VCA gediplomeerde medewerkers voeren alle mogelijke voorkomende schoonmaak gerelateerde werkzaamheden uit...
Gevel reiniging en gevel onderhoud Een schone gevel is van belang voor het behoud van uw pand en voor een nette...
Bijvoorbeeld bij oplevering. Bij verbouwing, renovatie of oplevering van nieuwbouw is opleveringsschoonmaak vaak...
Verhuizingen zijn voor u geen dagelijkse kost. Dus als het zover is, wilt u graag 100% zeker weten dat dit in...
Uw trappenhal is het visitekaartje van uw bedrijf en behoeft dus veel schoonmaakaandacht. Daarnaast is de trappenhal...
Specialistische productie-of onderzoeksafdelingen hebben natuurlijk ook een deskundige schoonmaakdienst nodig, die...
ESD vloeren hebben de functie om statische ladingen te verminderen. Ook voor deze speciale vloeren hebben we de juiste...